Städdag med extra allt

Skräpplock, korv, klättring och evakuering av skadad. Det är summeringen av söndagens städdag med Göteborgs klätterklubb.

Blå himmel och höststick fick många att komma ut och hänga med klubben på Fjällbo ängar. I grupper spred sig klättrarna ut bland hyllor och block på jakt efter höstens eventuella skräp. Trevligt nog blev skörden ganska snål. Kanske har både klättrare och andra besökare blivit bättre på att ta hand om sitt skräp? Eller hade höststormarna gjort sitt för att göra rent?

Strax innan det var dags för korvgrillning gick telefonkedjan: en person hade hittats skadad i stentrappan strax ovanför Övre väggen. Hon hade ett otrevligt ben- eller fotledsbrott. Tack och lov fanns just idag många kunniga klättrare till hands, inklusive sjuksköterska. Ambulansen dröjde en del, men med filtar, jackor och vänliga ord såg man till att den skadade hade det hjälpligt bekvämt. När ambulansen väl kom till Ungmästaregatan så fick de guidning upp på stigen, och sedan hjälpte många (bland annat en hel grupp som gick grundkurs) till med att bära ner personen till ambulansen.

Allt som allt en lärorik upplevelse av hur knepigt det är med evakuering, även under de allra bästa omständigheter. Särskilt tack till Jonas, Simon och Anna som var på plats hela tiden.

Lite sent fick vi igång korvgrillning och häng på ängen, och därefter var det några entusiaster som klämde in ett par replängder klättring runt slabben.

Tack till alla som ställde upp med att röja bland klipporna. Detta är ovärderligt både för vår egen upplevelse, och så klart för vår relation till kringboende och flanörer.

Klubben arrangerar en städdag varje höst, häng gärna på nästa gång! Annonseras här, på FB, och i utskick.