Utrustning och Böcker

Klubben har ett gediget bibliotek och utrustning för utlåning respektive uthyrning till medlemmar. I biblioteket finns förare, facklitteratur och filmer. Utrustning finns till både klipp och isklättring.

Bibliotek

Detta finns i biblioteket förare och Facklitteratur (med förbehåll för att inventeringen är ett par år gammal). Böckerna står i klätterbutiken Fjällsport på Magasinsgatan 7. Du får låna en bok i två veckor. Du behöver ditt medlemskort för att bevisa ditt medlemskap. För att låna en bok:

  1. Ta med dig ditt medlemskort från Svenska klätterförbundet där det står att du är medlem i Göteborgs Klätterklubb
  2. Besök Fjällsport och snacka med någon av den trevliga personalen om att du vill låna en bok. Så låser dom upp skåpet för dig
  3. När du har bestämt dig för vilken eller vilka böcker du vill låna, snacka återigen med personalen på Fjällsport. Så skriver ni tillsammans in att du lånar X antal böcker. Vi vill att du fyller i ditt namn, mobilnummer och e-postadress, tydligt så andra personer kan tyda det.

Tänk på att lämna tillbaka boken inom två veckor, då snackar du ännu en gång med personalen på Fjällsport och ditt namn stryks i listan!

Isklätterutrustning

Detta kan du hyra:

  • Isklätteryxor för isfallsklättring (I huvudsak äldre modeller dock finns ett par Black Diamond Viper).
  • Isklätterstegjärn för isfallsklättring
  • Isskruvar för isfallsklättring (Black Diamond och Simond), ett sett för ledklättring och ett för topprepsklättring
  • Storskor, från storlek 38 upp till 45
  • Alpinyxor

Vad kostar det?

Pris
Isyxor
Stegjärn
Alpinyxor
Skruvar, ledklättring 400 kr
Skruvar, topprepsankare
Storskor

Vill du låna utrustningen?

Vill du låna klubbens isklätterutrustning så går det bra, skicka ett mail till utrustning@gbgkk.nu med vad du önskar låna och när. Till våren kommer vi även låna ut klippklätterutrustning.