Praktisk information

Hur tar jag mig till Climb In?

Utbybergen och Fjällbo ängar, samt navet för festivalen, hittar man genom att gå upp till slutet av Ungmästaregatan. Sätt din GPS på “Fjällbo ängar” eller kopiera in “P3V5+MF Göteborg” till google maps.

Parkera inte på Ungmästaregatan

Parkering

Utby/Fjällbo har förvisso parkeringsmöjligheter, men på grund av accessen parkerar man inte på Ungmästaregatan, utan istället på någon av de andra gatorna i området. Det finns en parkering vid botten av Ungmästaregatan vid återvinningscentralen, detta är det absolut närmaste man får ställa sig ängen.

Vet du att du ska vara i Utby hela helgen? Parkera isåfall vid Kvibergs arena, där får man ställa sin bil för 50kr per dygn. Läs mer på https://www.parkeringgoteborg.se/besoksomraden/k/kvibergs-park-4121/

Äta och bo på Climb In

Det finns två alternativ för att bo på Climb In, Fjällbo ängar eller Kvibergs parkering

Fjällbo ängar – “Ängen”

På Fjällbo ängar finns det möjlighet att sätta upp tält. Vi kommer att tillhandahålla bajamajor och sopkärl, och det kommer att gå att grilla. Vill man laga mat på kök går detta också bra.

Vatten finns att hämta ur vattencisterner på ängen, eller från en trädgårdsslang på Ungmästaregatan 50.

Kvibergs parkering

På Kvibergs parkering får man ställa sin bil/van/husbil, men det råder eldförbud på hela området. Det finns heller inte tillgång till vatten, el eller toalett.

Guide/Förare

Tomasz Ratajczaks Klättring i Göteborg med omnejd är den definitiva guiden för Utby. Vi kommer även att tillhandahålla utskrivna kartor med rekommenderade leder.

Man kan köpa guiden på Göteborgs mesta utomhusbutik, Fjällsport: https://www.fjallsport.se/klattring-i-goteborg-med-omnejd.html eller på Highsport: https://www.highsport.se/butik/produkt/Klattring-i-Goteborg-med-omnejd-2020 

Den finns att köpa på andra sidor och butiker såklart också.

Säkerhet och hälsa

På ängen kommer det att finnas första hjälpen-kit, brandsläckare och klättrare med kunskap i första hjälpen. Om en olycka skulle inträffa är detta vår samlingsplats, och även dit vi kan tillkalla ambulans. Isåfall anger man adressen “Ungmästaregatan 75 i Göteborg”.

Utbybergen är stadsnära, det finns alltid risk för att stölder inträffar. Lämna därför inte tillhörigheter synliga i bil eller på backen. GBGKK tar inte ansvar för personliga ägodelar under festivalen.

GBGKK jobbar aktivt med att alla ska känna sig trygga under festivalen. Det kommer alltid att finnas funktionärer på ängen som man kan kontakta ifall man känner sig otrygg/osäker eller i behov av hjälp.