Engagera dig

Engagerade medlemmar på Via Lara hyllan, under en klubbresa till Haegefjäll i Norge våren 2017.

Som medlem, ny eller gammal, är det du som är klubben. Du kan bidra i våra befintliga kommittéer och verksamheter, eller komma med helt nya idéer och projekt! Delta på klätterträffarna som hålls under sommarhalvåret, kom på julfest eller Climb in, följ oss på Facebook, prata med andra medlemmar och bolla idéer. Och kom på årsmötet! Du är alltid välkommen!

Våra kommittér och grupper

Accesskommittén

Accesskommittén arbetar med att se till att vi i möjligaste mån får fortsätta klättra på de klippor vi vill klättra på. Det betyder att prata med markägare och myndigheter, sprida information bland medlemmar om fågelhäckning, parkeringsproblem, mm, så att vi kan fortsätta njuta av Göteborgs klippor. Är du diplomatiskt lagd? Har du lokala kontakter bland markägare? Erfarenhet av myndighetskontakter? Är du biolog eller geolog? Då ska du gå med i accesskommittén. Läs mer här.

Bultkommittén

Bultkommittén gör det livsviktiga arbetet med att underhålla satta bultar i vårt område. Har du erfarenhet av reparbete eller bultning? Vill du lära dig mer om material och metoder? Hör av dig till bultkommittén.

Ninja

Är du tjej och vill inspirera eller inspireras av andra tjejer i din klättring? Ninja ordnar träffar, workshops och resor, och du behövs!

Biblioteket

Biblioteksansvarig ser till att vi har ett bra utbud böcker att låna ut. Ordning och reda, och ett litterärt intresse är ett plus! Läs mer här.

Klätterträffar

Gillar du att socialisera, hjälpa nykomlingar, klättra och fika? Ställ upp som värd för en klubbträff. Du behöver inte vara världsmästare på klättring, bara se till att det blir en träff och att alla mår bra. Läs om kommande träffar här.

Climb in

 

Klubbordförande Ella sköter grillen under Climb in 2017.

Vårt årliga stora arrangemang sedan evigheter. Klättrare kommer från hela landet och ofta Danmark, Finland eller Norge. Här behövs alltid folk i alla roller: projektledare, lekledare, allmän fixare eller idéspruta. Climb In får gärna utvecklas!

Bli klätterledare eller instruktör

Att hjälpa och inspirera andra är vad ledare och instruktörer i klubben gör genom att hålla kurser på alla nivåer, arrangera träffar, och ordna workshops. Det kräver god kunskap om klättring, intresse för pedagogik, och ett systematiskt säkerhetstänk. Det är en lång men rolig väg att gå. En god start är att gå alla kurser, prata med befintliga instruktörer på klubbens aktiviteter och läsa klätterförbundets normer. Sedan är det dags att bli klätterledare eller kanske hjälpinstruktör.

Klubbresor

Att resa till fina klippor är själva hjärtat av vad klubben handlar om. Vill anordna en resa för klubbmedlemmar? Det finns ingen stående kommitté, men ganska mycket rutin för hur man kan gå till väga med bokning, bilar, pengar och annat praktiskt. Allt som behövs är din idé och ditt engagemang. Resmålet kan vara nära eller fjärran, från Kjugekull till Lofoten. Läs mer om resor.

Valberedningen

Detta är kanske klubbens viktigaste jobb: att hitta de där stjärnorna som kan bilda nästa styrelse. Valberedningen utses på årsmötet. Har du ett stort kontaktnät i olika åldrar, discipliner och omrpden? Prata med sittande valberedning och anmäl ditt intresse!

Ungdomsklättringen

Vill du träna barn och ungdomar? Utvecklas som coach? Hjälp den nya generationen klättrare att nå små och stora mål. Läs mer om ungdomsklättringen här.

Festfixare

En klätterklubb ska ha klätterfester. I trasig fleece i en dammig boulderhall, eller i frack. Spelar ingen roll. Det finns ingen stående kommitté, men du kanske vill starta en? Eller bara fixa en enkel pubkväll med klätterfilm? Kontakta styrelsen!