Trotsade höstrusket, drog till Ågelsjön

Standplats deluxe med utsikt över Ågelsjön. Kaffe, någon? Moa Bengtsson håller koll på Emil Werling som håller koll på sin andreman.

För er som missade resan, och som inte besökt Ågelsjön själva: detta är ett av de bästa helgresmålen från Göteborg. Med en härlig badsjö (om än lite kall i oktober), behaglig vildcamping, vacker natur och varierad klättring så är det något man inte ska missa.

Resan gick superbra. Det blev bättre än jag vågat hoppas!

Ett tiotal göteborgare gjorde omtag på en inställd resa från sensommaren, och chansade den gångna helgen trots att det är sent på säsongen. Och tro det eller ej, bortsett från lördag förmiddag så var det klättring hela helgen, med finväder på söndagen.

Johnny Pesola var den som fixade så det blev en resa av – planerade, marknadsförde och förankrade med styrelsen.

– Resan gick superbra. Det blev bättre än jag vågat hoppas! säger Johhny, som hade ett oroligt öga på väderprognosen dagarna innan avfärd.

Ågelsjön, som ligger strax utanför Norrköping, bjuder på väldigt varierad klättring, från nybörjar- och barnvagnsvänlig trad, via crimpig sport och bouldering till  mäktiga superklassiker som Mörkret faller, ljuset stiger. Här finns till och med spännande DWS för ljumna sommarkvällar.

Stort tack till Johnny Pesola som är nybliven klubbaktivist och som genast tog på sig att ordna klätterresa!

Fin trad och mixklättring direkt från promenadstigen.

EDIT: Daniel Kristensson har satt ihop en film av resan