Climb-In 2020 ställs in på grund av COVID-19

Det har väl inte undgått någon att vi har en unik situation i och med Corona-pandemin som sprider sig över världen. I och med detta har vi valt att skjuta upp årets Climb-In. Vi har utvärderat evenemanget enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och kommit fram till att vi inte kommer kunna genomföra evenemanget med tillfredsställande åtgärder för att förhindra smittspridning. Vi vill inte heller genomföra ett evenemang som uppmuntrar ett ökat resande och som konsekvens en ökad spridning av smitta över landet. Slutligen har vi hårda restriktioner som förbjuder folksamlingar som överstiger 50 personer. Tältning på ängen under Valborgs-helgen är inte längre tillåten och vi ber våra medlemmar respektera detta.

Climb-In handlar om att klättra tillsammans och träffa nya och gamla bekantskaper från hela landet, raka motsatsen till vad vi bör göra för att hjälpa till att hindra smittspridningen. Vi hoppas därför kunna genomföra Climb-In senare i höst i evenemangets sanna anda.

Vi lutar oss på Folkhälsomyndighetens och Svenska Klätterförbundets rekommendationer.

Det här är ett tungt beslut att fatta och det känns konstigt och sorgligt att inte genomföra Climb-In som planerat. Samtidigt är det inte rimligt att planera en jättestor klätterträff när det byggs fältsjukhus bara några kilometer från Ängen i Utby.

Med denna dystra nyhet så uppmuntrar vi ändå våra medlemmar att ändå ge sig ut i vårsolen och klättra (gärna med flytande krita då det innehåller mycket alkohol), med en hälsning vi saxat från förbundets hemsida:

“Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet utomhus och det innebär betydligt mindre smittspridningsrisk än inomhus. Är du på väg ut för att klättra tänk på följande;
– Känner du dig minsta sjuk ska du stanna hemma.
– God handhygien gäller utomhus likväl som inomhus. Ta med handsprit eller tvål och tvätta händer före och efter din klättring.
– Dela inte vattenflaskor, termos och liknande som kan överföra saliv.
– Undvik trängsel, kanske finns det mindre populära klippor som är värda ett besök.
– Ta inga onödiga risker, sjukvården är redan under hårt tryck.”

Ställ gärna frågor här under eller maila oss på info@gbgkk.nu

Info om klubbens övriga aktiviteter kommer inom kort.

Styrelsen GBGKK.