Climb In 2018 – nu är det dags!

Till helgen är det dags igen – årets stora klätterträff! I Utby! En klätteträff som hållits sedan urminnes tider, eller i alla fall sedan Rydfeldtarna fortfarande var fega och Rafael Jensen lekte med mammas tvättlina.

Alla klättrare är välkomna: GBGKKare, Kvibergare, VKKare, det sprajlans Partille KK… Bohuslänningar, Tokholmare, Norrlänningar, Skåningar, norrmän, finnar, österrikare. Ja, ni fattar! Man får lov att tälta på Fjällbo ängar hela valborgshelgen (se mer nedan).

Så packa ner festivaltältet, repet, selen och kompisen, och kom!

Vad händer?

Fredag 27/4 – Vi startar helgen med ett litet, litet olympiskt bål på Ängen. Man får också börja tälta! Tänk på att slå upp 10000-kronorstältet på lite avstånd från grillplatsen för att slippa nya ventilationshål.

Lördag 28/4 – Dyk upp på ängen och “camma hem en partner” (höhö), dvs hitta någon att klättra med, på förmiddagen. Lokala stjärnor hjälper till. Klättra hela dagen och släntra in på ängen igen vid 18-tiden, då vi kör igång grillarna. Gratis grillmat serveras till den som är i tid! Häng runt brasan till småtimmarna!

Söndag 29/4 – I samarbete med kompisarna på Kvibergs KK ordnar vi prova-på-klättring vid Introväggen (på stigen från Ängen mot Fjällbo). Bara att droppa in mellan 11 och 14 (pågår till 15). Utrustning finns på plats. Vuxna och barn över 10 (med förälder) är välkomna!

Ungefär samtidigt ordnar klubbens kvinnliga nätverk Ninja en träff vid Skivblocket. Samling 10:30 på ängen om man inte hittar. Detta är för dig som är tjej, har kunskaper motsvarande grundkurs klippklättring, samt egen utrustning!

Måndag 30/4 – Valborg! Fri klättring av soliga klassiker. Troligen lite spontant firande på Ängen när fingrarna är trötta!

Tisdag 1/5 – Ännu mer klättring för de tappraste, eller promenad under röda fanor på stadens gator.

HELA HELGEN – Vännerna på Fjällsport ställer upp ett stort tält som man kan socialisera i vid dåligt väder.

Varför lukta illa bara för att det är långhelg? Våra medlemmar Martin och Anna öppnar sin bastu för alla besökare! Ligger alldeles intill ängen och har utedusch. Mer info fås på plats!

Praktisk info

Var? – I Utby, Göteborg. Lägg in Ungmästaregatan 75 i GPSen så hittar du!

Parkering– Med stor varsamhet, och inte på Ungmästargatan. Man kan lasta av vid vändplatsen med INTE parkera där. Vi rekommenderar parkering på Fjällboskolans skolgård (Sysslomansgatan 10) som vi lånar särskilt för Climb in.

Dricksvatten – Hämtas vid ett av husen längst upp på Ungmästargatan, slangen går att komma åt från gatan!

Mat – Mataffärer och världsberömd pizzeria finns i området. Fråga en local!

Toa – Bajamajor finns vid ängen.

Kollektivt – Buss 58 från Centralstationen till Hindermässogatan, ca 20 minuter. Sedan 5 minuters promenad.