Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs för kontroll av klätterutrustning

17 mars, 2018 @ 09:30 - 18 mars, 2018 @ 16:00

1100kr

Bakgrund

Sedan konsumentverkets granskning av klättring 2014, och även till viss del innan det, så har det lagts en större tyngd på att alla delar av organiserad klättring ska uppfylla lagens krav.

Under de gångna åren har SÄK hjälpt klubbar och andra arrangörer med bra underlag för riskhantering, och UK har kontinuerligt utvecklat och uppdaterat sina normer för instruktörer och kurser.
Men ett område där kunskapen är ganska låg, även bland klätterhallar, auktoriserade instruktörer och andra aktörer, är när det handlar om krav på utrustning.
Bland de frågor som anläggningskommittén får i samband med certifiering, så är frågor om utrustningshantering och kontroller vanliga.
För den enskilde klättraren gäller det bara att köpa rätt grejer, men när man arrangerar klättring så blir kraven högre.

I dagsläget finns det ingen bra litteratur eller utbildning för frågor som rör utrustning, utrustningshantering och lagstiftningen om utrustning.
Men det vill Göteborgs klätterklubb ändra på!

Vår kurs

Kursen som vi tagit fram är två dagar, och kommer att inehålla praktiska delar för kontroll av normal klätterutrustning, samt genomgång av den lagstiftning som är gällande.

Anmälan

Anmälan görs via klubbs bokningssida: https://dinkurs.se/kompetentperson

Detaljer

Start:
17 mars, 2018 @ 09:30
Slutar:
18 mars, 2018 @ 16:00
Kostnad:
1100kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar: