Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Föreläsning med Nicolas Favresse

30 January @ 19:00 - 21:30

150kr
Nico klättrar en formation dom kalla the red wall
Nico , Olivier, and Sean gearing up and climbing off of dodo delight in the Sortehul fjord of western Greenland. We are climbing a formation we called the Red wall. An unclimbed formation of 450 meters on which we established two routes.

Nicolas Favresse har under det senaste decenniet utmärkt sig som en allrounder på toppnivå, från 9a leder på sportklätterklipporna och de hårdaste spricklederna i världen till tekniskt svåra förstabestigningar av storväggar i avlägsna miljöer. Ofta har expeditionerna genomförts med väldigt låg budget och med så litet miljömässigt fotavtryck som möjligt. Många av dessa expeditioner har uppmärksammats med priser som Golden Piton 2009, Piolet d’or 2010 och Karl Unterkircher award 2012. I tillägg till detta har han en hel drös med leder i 9a-registret under bältet.

Under 2 timmar delar Nico med sig av sina erfarenheter från att resa på enkla opretentiösa expeditioner och etablera nya leder av högsta tekniska standard, allt blandat med små musikaliska interludier.

SKFs Alpina kommitté och Breddkommitté har valt att bjuda in Nico för att han förkroppsligar det att vara en allroundklättrare av högsta internationella standard med högt etiskt medvetande och hög integritet. Allt detta med ett stort mått av självdistans och humor. Så oavsett om du är en hårdtränande craggråtta eller kaffedrickande turbamse, eller bara intresserad av äventyr i största allmänhet så kommer du att bli inspirerad av Nicos historier.

Biljetter kommer att säljas på Fjällsport med start under första veckan i januari 2018. Priset är 150 kr för vuxna och 80 kr för ungdomar (upp till 18 år).

För mer information kolla in klubbens event på Facebook eller artikeln på Bergsport.se.

Details

Date:
30 January
Time:
19:00 - 21:30
Cost:
150kr
Event Category:
Event Tags:
,