Utrustning och Böcker

Klubben har ett gediget bibliotek och utrustning för utlåning respektive uthyrning till medlemmar. I biblioteket finns förare, facklitteratur och filmer. Utrustning finns till både klipp och isklättring.

Bibliotek

Detta finns i biblioteket förare och Facklitteratur (med förbehåll för att inventeringen är ett par år gammal). Böckerna står i klätterbutiken Fjällsport på Magasinsgatan 7. Du får låna en bok i två veckor. Du behöver ditt medlemskort för att bevisa ditt medlemskap. För att låna en bok:

 1. Ta med dig ditt medlemskort från Svenska klätterförbundet där det står att du är medlem i Göteborgs Klätterklubb
 2. Besök Fjällsport och snacka med någon av den trevliga personalen om att du vill låna en bok. Så låser dom upp skåpet för dig
 3. När du har bestämt dig för vilken eller vilka böcker du vill låna, snacka återigen med personalen på Fjällsport. Så skriver ni tillsammans in att du lånar X antal böcker. Vi vill att du fyller i ditt namn, mobilnummer och e-postadress, tydligt så andra personer kan tyda det.

Tänk på att lämna tillbaka boken inom två veckor, då snackar du ännu en gång med personalen på Fjällsport och ditt namn stryks i listan!

 Klipputrustning

Detta finns:

 • Nybörjarset: 2 st selar, 2 st hjälmar, ett dynamiskt rep, ca 20 meter statiskt rep, slingor, skruvkarbiner, kilar, hexor, kortslingor och en guidebok.
 • Kaminset: 5 st stora Black Diamond Camalot (två stl 6, två stl 5, en stl 4). Tre stycken Trango Big bro, stl 3 (12-19 cm), 4 (18-29 cm) och 5 (28-45 cm).
 • Glaciärvandringsutrustning: ca 20 st stegjärn för glaciärvandring.
 • Crash-pad
 • Klätterskor i lite blandade storlekar, inga garantier för att vi har skor som passar alla men kom gärna och prova.

Så här gör du:

Ring till Per och Marie på telefon 0768-529916 eller 0703-364174 och boka den dag du vill hyra utrustningen. Det är sällan allt är uthyrt men vill du vara säker så ring någon vecka i förväg. Utrustningen hämtas sedan hos Per och Marie på Koltrastvägen 9 i Utby. Du skriver på ett hyreskontrakt och sedan är det bara att ge sig ut i bergen. Är du under 18 år måste förälder eller vårdnadshavare underteckna avtalet.

Vad kostar det?

Nybörjarset 300:- per vecka
Kaminset 25:- per dag
Crash-pad 25:- per dag
Glaciärvandringsutrustning Ring för besked

Isklätterutrustning

Detta kan du hyra:

 • Isklätteryxor för isfallsklättring (I huvudsak äldre modeller dock finns ett par BD Viper).
 • Isklätterstegjärn för isfallsklättring
 • Isskruvar för isfallsklättring (Black Diamond och Simond)
 • Alpinyxor
 • Alpinstegjärn
 • Snöankare

Isklätterutrustningen finns hos Niklas Westerlund som bor i Lunden. Telefon: 0707-274848

Vad kostar det?

Vecka
Isyxor 150 kr/par
Stegjärn 100 kr/par
Alpinyxor 100 kr/par
Skruvar/Snöankare 40 kr/st